fbpx

ארגז כלים לחוסן וחופש כלכלי

מול המורכבות החדשה ביחסי עובד – מעסיק, בכל הארגונים מנסים לדייק עכשיו את הפעולות הנכונות לביסוס מחויבות העובדים. מעסיקים שמגלים רצון כן ואמיתי לאבחן את הצרכים של העובדים בארגון, הבינו שיש בנוסף לפינוקים/הדברים המגניבים והנעימים גם רבדים יותר עמוקים.הנגשת נושא ההתנהלות הכלכלית הוא כלי אדיר ליצירת Engagement של עובדים! לרבים חשוב לחזק את מצבם הפיננסי, לזהות מוקדם ככל האפשר תקלות וטעויות ולהערך לעתיד. המורכבות של תקופת הקורונה מאפשרת העלאת המוטיבציה וגיוס משאבים אישיים ומשפחתיים לטובת שימוש מדויק במשאבים הפיננסיים והפנייתם להגשמת מטרות חשובות ובראשן החוסן הפיננסי שלהם ושל משפחתם.

מעסיקים שבוחרים להעניק לעובדים והעובדות שלכם עוד זווית על מערכת היחסים עם כסף, יזכו להערכה ולהוקרה. עובדים שיטמיעו את הידע והמודעות להתנהלות כלכלית מציאותית ומתוך בחירה, יפסעו בדרך שיש בה יותר חוסן וחופש פיננסי והרבה פחות מתח כספי ורגשי.

בהרצאות בנות שעה וחצי, אמחיש כי החלטות על כסף, דומות להחלטות בכל נושא אחר במשפחה: נדרשת בהירות לגבי סדרי עדיפויות, אפשרויות, נסיבות ואילוצים, ואז – החלטה. הנגשה בהירה של תוכן בתחום ההתנהלות הכלכלית נותנת מענה לצורך (כאב) פנימי ומאפשרת לך להמחיש שאת/ה רואה לעומק את האדם ומשפחתו.
בהרצאות מוצגות דילמות רלוונטיות מנסיוני הרב, המותאמות למשתתפות והמשתתפים.

 

הרצאות

לפנייך רשימת הרצאות המיועדות ל"טעימה" של הנושאים ומעניקות תחושת מסוגלות והיכרות עם כלים פשוטים להתנהלות פיננסית מציאותית ומיטיבה.

  • להתיידד עם כסף חיבור המשתתפים למיומנויות קיימות ושימוש כדי לכוון את הכסף לעבר המטרות האישיות והמשפחתיות.

  • דיאלוג משפחתי על כסף וחינוך פיננסי לילדים בכל גיל – רכישת כלים, מיומנויות והפחתת חסמים בדרך לקבלת החלטות פיננסיות מותאמות לערכים, למטרות ולנסיבות.

  • צרכנות פיננסית נבונה ורלוונטית חיבור הרגלי הצרכנות הנבונה של המשתתפים גם לרכישת שירותים פיננסים – הלוואות, ביטוח, משכנתא, השקעות, פנסיה.

  • עולם ההשקעות הרצאה מבוא לקורס יישומי הנותן כלים להחלטות השקעה ממקום של ידע.

  • הפחתת מתח על רקע פיננסי באמצעות מיינדפולנס זה לא סוד שלכסף יש פוטנציאל ליצירת מתח אישי ומשפחתי, גם כשהוא נמצא וגם כשהוא חסר. את המתח הזה אפשר ללמוד לזהות ולהפחית. בהרצאה זו יקבלו העובדים מבט אל האפשרות ללמוד, לזהות ולהפחית את המתח הזה.

סדנאות / קורסים

חשוב לזכור כי רכישת כלים ומיומנויות בתחום חדש (במיוחד תחום שבו החלטות מושפעות מאוד מהרגלים ומהשפעה חיצונית) תתבצע בהצלחה ככל שיתאפשר תהליך של תירגול, חזרתיות וליווי/מסגרת תומכת לאורך זמן .בדיוק לשם כך נועדו הסדנאות המוצעות להלן :

מספר מפגשים של שעה וחצי / שעתיים, להעמקה ולמיצוי היתרונות של למידה משותפת. פרטיות המשתתפים תישמר בכל הסדנאות! 

מומלץ, אך לא הכרחי, לקיים את הסדנאות בקבוצות שלהן מכנה משותף (גיל, מצב משפחתי) , להזמין בני זוג ואף לגבות דמי השתתפות סמליים.

  • להתיידד עם כסף –4 מפגשים 

  • דיאלוג משפחתי על כסף וחינוך פיננסי 3 מפגשים

  • המשפחה כשותפות כלכלית 2 מפגשים

  • צרכנות פיננסית נבונה עקרונות, הדגמה ומקורות מידע  לשיפור הצרכנות של שירותי בנקאות, משכנתאות, פנסיה וביטוח – 3 מפגשים

  • זכויות עובדים  וקריאת תלוש שכר 2 מפגשים  .

  • קורס קבלת החלטות בעולם ההשקעות  (במימון העובדים) – קורס יישומי ומומלץ על ידי למעלה מ 100 בוגרים בשנתיים האחרונות.  9 מפגשים.

  • הפחתת מתח על רקע פיננסי באמצעות מיינדפולנס –

    זה לא סוד שלכסף יש פוטנציאל ליצירת מתח אישי ומשפחתי, גם כשהוא נמצא וגם כשהוא חסר. את המתח הזה אפשר ללמוד לזהות ולהפחית. 9 מפגשים.

 

ניתן להתאים כל הרצאה /קורס לצרכים העולים מהשטח בארגון.

ההרצאות והסדנאות יונחו ע״י יעל נבט – בעלת ניסיון של למעלה מ-20 שנה במגוון תפקידים בכירים בשוק ההון ובחברות היי טק בתחומי מחקר ניירות ערך והערכת שווי חברות, ייעוץ השקעות ותקשורת פיננסית. יעל כיהנה כחברת דריקטוריון בבורסה לניירות ערך ובקופות הגמל של בנק דיסקונט, הובילה את תחום קשרי המשקיעים של חברת טכנולוגיה ישראלית שנסחרה בנאסד״ק, הקימה וניהלה חברה למתן שירותי קשרי משקיעים.

יעל בעלת תואר ראשון בכלכלה ותואר שני במנהל עסקים מהאוניברסיטה העברית בירושלים.  כיום יעל מנחה ומלמדת בארגונים פרטיים, עסקיים וציבוריים להתנהלות כלכלית מודעת ולקבלת החלטות פיננסיות המאפשרות חופש וחוסן כלכלי. משלבת בעבודתה גישות של מיינדפולנס ותקשורת מקרבת. 

רוצה שאגיע לארגון שלך?
השאירו פרטים ואשוב אליכם בהקדם

כלי נגישות